Több információ

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy vannak legendás énekesek, akiket akár 30-40 év elmúltával is szívesen hallgatunk.

Ilyen legenda Tom Jones is.

Ráadásul a lassan 70 éves énekes minden évtizedben képes volt a megújulásra és váltásra, s a mai napig zseniális hangulatú koncerteket ad.

1940-ben született Dél-Walesben. Már tinédzser korában folyamatosan a BBC slágerlistát és zenei összeállításait hallgatta. Az iskola elvégzése után sok mindenbe belefogott, míg 1963-ban megalapította első bandáját Tommy Scott & The Senators néven.

A csodálatos hangú énekesre hamar felfigyeltek, 1964-ben már lemezszerződése volt, egy évvel később pedig a híres Ed Sullivan showban lépett fel – ami egyenes út volt az első slágerlista vezető dalhoz: It’s Not Unusual azóta is kihagyhatatlan nem csupán a koncertek programjából, de a legtöbb rádió és házibuli zenetárából is.

A hatvanas évek második fele a slágerkészítésből állt. What’s New Pussycat, Green Green Grass Of Home, Help Yourself, Delilah mind-mind ebben a korszakban született és vált örökzöldé.

1969-ben már saját TV műsora volt az ABC-n Amerikában és az ITV-n Angliában.

A hetvenes évek Las Vegas vonzásában telt, állandó show-val és mellette jónéhány világkörüli turnéval.

A nyolcvanas években rádöbbent, hogy válaszút elé érkezett. Bár még több évtizedig bérelt helye lehet Las Vegas műsoraiban, de a világ többi részén hamar nosztalgia előadó szerepében találja magát, ha nem vált és nem talál ki valamit, amivel 40 felett az MTV közönségét is megnyeri. Ebből a gondolatból született az Art Of Noise együttessel és Prince-szel közös munkája, a Kiss. A siker óriási volt.  Minden létező díjat megnyertek, több millió lemezt adtak el és Tom Jones még a Simpson Family rajzfilmbe is bekerült.

A 90-es években is új lendületet kapott karrierje, olyan slágerek kerültek ki a keze alól, mint az If I Only Knew, vagy az utóbbi évtized legtöbbet játszott kislemeze, a Sexbomb.

Pályafutása alatt rengeteg zenésszel és énekessel lépett fel együtt, Luciano Pavarottitól Robbie Williamsig, Elvis Presleytől a Cardigansig.

Játszotta önmagát filmen (Agnes Brown, Angelina Houston főszereplésével), rajzfilmben, énekelt betétdalokat James Bondtól Disney rajzfilmig, sok alkotáshoz.

A mai napig emberek milliói kíváncsiak rá, a youtube-on minden felvétele mellett több milliós nézettségi adatokat találunk.

A Királynő lovagja, Grammy<

Műfajok

Több Live Nation esemény